11.4 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 7, 2024

Yumurtlama Tarihi Nasıl Hesaplanır?

Yumurtlama Tarihi Nasıl Hesaplanır?

Hamilelik kimi zaman erken kimi zaman ise geç tadılan bir duygudur. Bu duygunun yüceliğini ise elbette ki 9 ay 10 gün boyunca karnında bebeğini taşıyan anneden daha iyi bilen, yaşayan yoktur. Çünkü uzun bir süre hep anneden beslenen, hareketlerini her an sadece anneye hissettiren bebek ile anne arasında kurulan bağ, başka hiçbir insani duyguya, insanlar arasında kurulan başka hiçbir bağa benzememektedir. Bu noktada böylesine yüce bir duyguyu yaşamak ve 9 ay 10 gün sonra bebeğini kucağına almak her anne adayı statüsünde olan kadının taması gereken bir duygudur. Hamile kalmak isteyen kadınların ise hamile kalabilmek adına yapmaları gereken en önemli şey yumurtlama tarihi hesaplamalarıdır. Peki, yumurtlama dönemi nedir ve nasıl hesaplanmaktadır?

Yumurtlama Tarihi Nasıl Hesaplanır

Öncelikle bilmemiz gerekmektedir ki yumurtlama yani ovulasyon sadece yumurtlama dönemlerinde yaşanan bir olaydır. Yani yumurtlama dönemi dışında yaşanan cinsel birliktelik sonucunda spermin yumurtayı döllemesi söz konusu değildir. Bu özelliği ile yumurtlama dönemine denk gelmeyen birlikteliklerin yaşanması, yumurtlama dönemini doğru bir şekilde hesaplayan kadınlar, partnerler tarafından kimi zaman bir doğum kontrol yöntemi olarak da kullanılmaktadır. Hamileliğin sadece yumurtlama döneminde yaşanması, kişilere doğru bir yumurtlama tarihi hesaplamasından sonra, kadının ya da erkeğin gebelik olayını hayata geçirecek başka bir tıbbi sıkıntı yok ise %100 gerçekleşecek olacak olan bir durumdur. Bu noktada daha önce de belirtilmiş olduğu üzere yumurtlama tarihinin bir yanlışa izin verilmeden hesaplanması gerekmektedir. Çünkü istenmeyen hamilelikler, cinsel birlikteliğin korunmasız yaşanması ve bu cinsel birlikteliğin yumurtlama dönemine denk gelmesi sonucunda yaşanabilmektedir. Yumurtlama dönemini hesaplama konusunda baz alınan ilk başlık kadının adet düzenidir. Yani adet tarihlerinin not edilmesi de yumurtlama tarihinin iyi bir şekilde hesaplanması konusunda oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Tıbbi olarak belirtilen ve normal sayılan adet düzeni hemen her kadında 28 günde bir gerçekleşmektedir. Bu sayı bazen, kadınların bünyesi gereği elbette ki farklılıklar gösterebilmektedir. Bu noktada gebelik durumundan ayrı olarak dikkat edilmesi gereken en önemli şey, adet düzenleri 21 günden az ya da 25 günden fazla olan kadınların mutlaka bir uzman hekime başvurması gerektiği gerçeğidir. Çünkü bu durumda yumurtlama döneminin o kadın tarafından yaşanmıyor olması en yüksek ihtimaller arasında yer almaktadır. Yine bu noktada da adet tarihlerinin, adet olma aralıklarında sorun fark eden kadınlar tarafından bir kenara not edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçilmesi biraz zorlaşacaktır. Yumurtlama dönemi, adeti 28 günde 1 olan kadınlarda bir sonra ki adetlerinden yaklaşık olarak 14 gün önce gerçekleşmektedir. Bu konuda daha kapsamlı ve adet düzenli daha farklı olan kadınların yumurtlama dönemi ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için sağ taraftan uzmanımıza soru sorabilirsiniz.

Sude Seçkin
Sude Seçkinhttp://www.kadinim.net
Kadınım.Net Editörü

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Son Konular