Çin takvimi son zamanlarda gündeme gelmekle beraber birçok Avrupa ülkesinde hatırı sayılır bir üne sahip olmuştur. Çin’den bu coğrafyaya uzanan Çin takvimi kendi içerisinde barındırdığı mitlere göre çocuğun cinsiyetinin öğrenilmesine yardımcı olduğu düşünülmektedir. Cinsiyet öğrenmede yardımcı olan Çin takvimin gerçeği ne derece yansıttığı ve bilimsel olup olmadığı ise en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bilimselliği ve doğruluğu hakkında konuşmadan önce isterseniz Çin takvimi cinsiyet hesaplama sayesinde bebek cinsiyetinin nasıl öğrenileceğine bakalım.
Çin Takvimi Cinsiyet Nasıl Öğrenilir?
Çin takvimi yardımı ile bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek istiyorsanız belli başlı birkaç adımdan oluşan süreci takip etmeniz gerekecektir. Çin takvimine göre annenin öncelikle 18 yaş 45 yaş aralığında olması gerekmektedir. Annenin gerçek yaşı ile Çin takvimine göre olan yaşı arasında farklılık vardır. Eğer gerçekten bebeğin cinsiyetini öğrenmek istiyorsanız mutlaka Çin takvimine göre olan yaşı değerlendirmeye almanız gerekecektir. Bunun içinde normal yaşa artı 2 yaş daha eklemeniz daha doğru olur.
Genellikle eğer 18 yaşından küçük iseniz bu takvime göre genellikle erkek bebeğe hamile kalma olasılığınız oldukça fazla olmaktadır. Ancak 45 yaş sonrası ile ilgili herhangi bir bilgi Çin takviminde yer almamaktadır. Hesaplama yaparken Mart ayından sonra hamile kalan adaylarının 1 yaş daha yaş olarak eklemeleri doğru hesaplama için uygun olacaktır. Çin takvimine göre eğer bir anne adayı 18 yaşında ise ve mart ayında gebe kaldıysa o zaman çocuğu büyük ihtimalle kız çocuk olacaktır.
Ayrıca Çin takvimine göre anne adayı 21 yaşında ise ve Ocak ayında hamile kaldıysa bebeğinin büyük ihtimalle de erkek bebeği olacağı öne sürülmektedir. Yukarıda yer alan hesaplama şekilleriyle birlikte birçok farklı hesaplama da bulunmaktadır. Nitekim çin takvimine göre cinsiyet belirleme işlemini http://cin-takvimi.gen.tr/hamilelik-planlama sitesinden yapabilirsiniz.
Çin Takvimi Ne Kadar Doğrudur?
Çin takviminin geçmişine baktığımızda önümüzde koskoca 700 yıllık bir geçmişin bizleri beklediğini görebiliriz. Çin takviminin ne derece doğru olduğu ve ne derece kullanılabilir olduğu ise büyük soru işaretleri arasında yer almaktadır. Çin takvimi ülkemizde kullanılan bir çok batıl uygulama gibi batıl inanç olarak görülmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde herhangi bir şekilde bilimle ilgisi bulunmamış ve bilimsel bir değer taşımadığı öngörülmüştür. Buna rağmen bu hesaplamalar yapılmaya devam edilmektedir.
Bilimsel değer taşımasa bile 700 yıllık bir geçmişe dayanan Çin takvimini sizler de deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra gerçekten de bebeğinizin cinsiyetini bilimsel yollarla öğrenmek istiyorsanız hamileliğin 16.haftasını beklemeniz gerekecektir. Hamileliğin 16.haftasından sonra ultrason görüntüleme yöntemi sayesinde bebeğinizin cinsiyetini sizlerde rahat bir şekilde öğrenebileceksiniz. O yüzden kesin ve net bir bilgi aracı olmayan Çin Takvimine tamamen güvenmek çok doğru bir hareket olmayacaktır.