6.6 C
İstanbul
Perşembe, Ocak 25, 2024

Mide Hastalıklarına Doğal Bitkisel Çözümler

mide hastalıklarıGenetik bilimi geliştikçe besinlerdeki doğallık da o nispette azalıyor. Organik olmayan besinleri tükettikçe de insanlarda birçok hastalık ortaya çıkmaya başlıyor. Veya mevcut hastalıklar daha fazla kişide görülmeye başlanıyor. Görülme sıklığı en fazla artan hastalıkların başında da mide hastalıkları geliyor. Eskiden daha çok orta yaşlardan itibaren görülmeye başlanan mide hastalıklarına şimdilerde küçük yaştaki çocuklarda bile rastlanıyor. Bunun nedeni başta da söylediğimiz gibi besinlerdeki doğallığın giderek daha da azalmaya başlaması.

Besinlerden kaynaklanan bu mide rahatsızlıklarına yine en etkili çözüm bitkisel yöntemlerden geliyor. Belki hiç adını bile duymadığımız bitkiler bize çözemediğimiz bu sorunların çözümünde yardımcı oluyor. İşte çeşitli mide rahatsızlıklarından korunmak amacıyla kullanabileceğimiz bitkiler ve faydaları:

– Acı marulun kökünde ve gövdesinde bulunan süt, mide rahatsızlıklarına ve hazımsızlığı iyi gelir. Kurutulmuş acı marul yaprakları ve kökü safra kesesinin faaliyetini hızlandırır, hazmı kolaylaştırılır. Acı marulda idrar söktürme özelliği olduğu gibi, mide nezlesine de faydalı. Ayrıca kanamalarda da iyi bir dindiricidir.

– Ada çayı yapraklarından elde edilen toz mide suyunu tanzim eder, iştahı açar.

– Anason tohumlarının yenmesi mide ekşimesini önler. Anason tohumlarından elde edilen anason yağı mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

– Andız otu kökünden yapılan çay, mide rahatsızlıklarına çok faydalıdır. Mideyi kuvvetlendirir, balgam söktürür. Üzüm şırasının içinde bir ay bekletilen andız otu, mide rahatsızlıkları tedavisinde etkilidir.

– Armut hazmı kolaylaştırır ama kendisinin hazmı kolay değildir. Midesi sorunlu olanlar elma gibi ısırarak yemek yerine suyunu tercih etmelidir. Armuttan en iyi şekilde yararlanmak isteyenler, yemeklerden önce yemelidir.

– Aşk otu (kurutulmuş) toz haline getirilir. 1 çay kaşığı 1 bardak sirkeye konularak içilir. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Biber, mide salgısını çoğaltır.

– Ayva, mideyi kuvvetlendirir.

– Cevizin taze dallarının kabukları, meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılırsa mideyi kuvvetlendirir. Domates mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

– Mandalina, spazma iyi gelir.

– Ebegümeci mide şikayetlerini düzeltir.

– Kimyon ve kişniş mide ve bağırsak gazlarını yok eder.

– Lahana çiğ olarak mide ülserine faydalıdır.

– Melek otu mideyi kuvvetlendirir. Mide ifrazatını artırır.

– Meşe ağacı kabuklarından yapılan çay, mide ve bağırsak kanamalarında faydalıdır.

– Soğan ve üzüm, üril asiti yok eder.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Sude Seçkin
Sude Seçkinhttp://www.kadinim.net
Kadınım.Net Editörü

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Son Konular