Kategori: Genel Konular

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Bebeklerin masaja ihtiyacı varmı? Tabi ki herkesin olduğu gibi bebeklerin de masaja ihtiyaçları var. Onların da günün yorgunluğunu üzerlerinden atmaları, rahatlamaları gerekiyor. Üstelik masaj yaparken annenin yapacağı sihirli dokunuşlar hem bebeğinizle aranızdaki bağı güçlendirecek hem de onu psikolojik olarak rahatlatacak.

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, masaj yapılan bebeklerde sindirim sisteminin güçlendiğini ve bu bebeklerde daha az gaz ve kolik sorunu ortaya çıktığını gösteriyor. Masaj aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor ve bebeklerin hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlıyor. Masajla beraber dolaşım sistemi de daha rahat çalışıyor ve bebeğin kalbini güçlendiriyor. Bütün bunların yanında masaj yapılan bebek rahatladığı için daha kolay uyuyor ve uyku kalitesi de daha yüksek oluyor.

Bebeğimize masaj yaparken dikkat etmemiz gereken önemli püf noktaları var. En önemlisi oda sıcaklığının uygun olması. Bebeklerin vücut sıcaklığı yetişkinlere nazaran daha çabuk düştüğünden bebeğin üşümemesi çok önemli. Oda sıcaklığı bu nedenle en az 24 derece civarında bulunmalı.

Bebeğinizin yattığı yer de mühim. Çıplak durumda olacağı için cildinin tahriş olmaması gerekiyor. Bu nedenle altına yumuşak bir havlu veya battaniye serebilirsiniz. Ayrıca gerektiğinde bebeği yalnız bırakmamak için giysileri, bebe yağı, bezi de yanınızda bulunmalı.

Masajdan önce bebeğinizi banyo ettirmeniz masajın etkili olması nedeniyle önem taşıyor. Yine masaj esnasında bebeğinizin uykusunun olmaması ve karnının da aç olmaması gerekli. En uygun zaman yemek yedikten yaklaşık 1 saat sonra masaja başlamak. Masajın süresi size ve bebeğinize bağlı. Anne ve bebek memnun olduğu sürece masaj süresinde önemli bir kısıtlama bulunmuyor.

Share