Her şeyi araştırma isteğinde bulunan minik yumurcaklara öğretilmesi gereken ilk konu yerde buldukları her şeyi ağızlarına götürmemeleri olmalıdır. Yine de bebekler her buldukları maddeyi yiyecek sanmakta ve ağızlarına götürmektedirler. Bu sorunun çözümü bebek kaynaklı değildir. Çözümdeki en büyük rol kesinlikle ebeveynlere ait olacaktır. Çünkü bebeğinizin yutma olasılığı olan eşyaları siz ortadan kaldırabilirsiniz. Daha önemli olanı ise bebeğinizi soktuğunuz ortamda onu denetleme ve hareketlerini kontrol etme mekanizmasına sahip olmanızda oldukça önemlidir.
Çocuklar açısından en tehlikeli olan cisimlerin başını kesinlikle ve kesinlikle mıknatıslar ve piller çekmektedir. Bu cisimler hem çok tehlikelidir, hem de çıkarılması en zor olanlardır. Bunların dışında bebeğinize zarar verme ihtimali olan bazı cisimlere değinmemiz gerekirse, yine bebeğinizin sıklıkla yutma isteği içerisinde olacağı bir cisim olan oyuncak parçaları ve bu parçaların etkileri oldukça önemlidir.
Bütün önlemi almanıza rağmen çocuğunuz bir cismi yuttu, ya da siz bundan şüpheleniyorsunuz. Ne yapmanız gerekir. Öncelikle çocuğunuzda şişme, hırlama, nefes almada zorluk, morarma, öksürememe gibi durumlar gözlemlediyseniz, en kısa zaman içerisinde bir tıp merkezine götürmeniz gerekmektedir. Eğer cismi görebiliyorsanız ve ne yuttuğundan eminseniz ondan önce davranarak ağzından bu cismi çıkarabilirsiniz. Ama yine de nefes almada zorluk çekme gibi durumlar yaşıyorsa önceliği kesinlikle bir sağlık merkezine gitmekten yana kullanmanız önem taşımaktadır.