Kategori: Güzellik

Dermaterapi Nedir, Nasıl Yapılır?

Gençleşme ve güzelleşme uğruna eskiden kadınlar ileride kötü bir görünüme sebep olacağını bile bile çeşitli yöntemlere başvurmaktaydı. Ancak artık bu yöntemler çok eskide kaldı. Bunların yerini şimdilerde daha bilimsel yöntemler aldı. Bu yöntemlerin biri de dermaterapi yöntemi. Dermaterapi yöntemi kök hücre ekstreleri içeren dermaheal ürünleri ile dermaroller ile büyüme faktörlerinin sinerjik bileşiminden oluşur. Dermaterapi yöntemi, eskiden kalan akne izlerinin belirginliğinin azaltılması,ciltte meydana gelen ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi, gebelik çatlakları ile gözenekli cilt yapısının iyileştirilmesi gibi amaçlarla kullanılmaktadır.

Dermaterapi nasıl uygulanır?

Dermaterapi evlerde uygulanan bir yöntem değildir. Doktor kontrolünde ve muayenehanelerde yapılır. Bu yöntemde kullanılan cihaz tek kullanımlıktır ve işlem bittikten sonra atılır, tekrar kullanılmaz. Subsizyon, kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve fraksiyonel lazerler gibi tedavi yöntemleri ile birlikte uygulanabilir. işlem başlamadan önce uygulanacak bölge özel bir kremle uyuşturulur. Bu bölge antiseptik solüsyonla temizlendikten sonra, endikasyona uygun boyutta iğneleri olan tamburla bölge yıldız şeklinde taranır. uygulama esnasında oluşan çok küçük düzeydeki noktasal kanamalar bir tehlike oluşturmuyor.

İşlemde silindirik bir tamburun üzerine ergonomik şekilde dizilmiş, derinlikleri 0,2 mm ile 2,5 mm arasında değişen 192 adet özel üretilmiş çelik mikro iğnelerden oluşan tıbbi bir alet kullanılıyor. Cilde uygulandığı zaman derinin koruyucu üst tabakasına hiçbir zarar vermeden mikro iğneler yardımıyla cildin alt katmanlarına uzanan mikro kanallar açılıyor. Deri altına açılan bu binlerce minik kapı herhangi bir iz bırakmaksızın 15 dakika içinde kendiliğinden kapanıyor. Bu mikro kapılardan büyüme faktörlerinin deri içine gönderilebilmesi etkinliği daha da artırıyor.

Dermaterapi işleminden sonra kişilerde az miktarda güneş yanığına benzeyen kızarıklıklar oluşsa da bunlar 2-3 gün içinde geçiyor ve iz kalmıyor. Dermaterapi uygulanan kişi işlemin ertesi günü normal hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor.

Tedavi süresi kişiye göre değişiyor

Sonuçları hastadan hastaya değişkenlik gösteren Dermaterapi’de, tedavi süresi sorunun şiddetine, skarların derinliğine ve kişinin iyileşme yanıtının süresine bağlı olarak farklılaşıyor. Yapılan işlemlerin süreleri ise, ince kırışıklıklar ve anti-aging tedavisi amacıyla 2 haftada bir 8 seans, akne izi tedavisinde 4-6 haftada bir 3-4 seans ve çatlak (stria) tedavisinde ise 4-6 haftada bir 3-4 seans olarak değişiyor. Ancak tedavinin dışarıdan fark edilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor.

Share