İnsanların, özellikle de kadınların güzellik, görsellik amacıyla ya da belirli günlerde değişik karakterlere bürünebilmek için kullandığı makyajın kalıcı haline adından da anlaşılacağı üzere kalıcı makyaj diğer bir deyişle de kontür makyaj adı verilir. Kalıcı makyaj kavramı birçok insan tarafından yanlış anlaşılabiliyor, bu sebeple de hatırlatmakta fayda var, kalıcı makyaj dövme gibi bir ömür vücutta duracak bir şey değil, o kadar çok kalıcı değil yani. Kalıcılığı sağlayan şey, makyaj malzemelerinin yapısında bulunan organik boya pigmentleridir. Bu organik boya pigmentleri kullanılarak yapılan kalıcı makyajın ömrü en uzun 3 senedir.
Kadınlar, genellikle, makyaj konusunda erkeklerden daha bilgili olmaktadır. Ama bu konunun erkek yanları da var tabi. Her neyse, kalıcı makyaj, boya, organik diyip duruyoruz. Peki ya kalıcı makyaj nedir, nasıl bu kadar çok vücudumuzda durabiliyor, nasıl uygulanıyor, çeşitler neler, biraz bahsedelim. Kalıcı makyaj işlemi, normal ayna karşısına oturup fırçayla tabletle yapılabilecek bir şey değildir. Normal makyajdan daha çok vücutta kalması da bu şekilde oluyor. Kalıcı makyaj işlemleri özel kalıcı makyaj iğneler ve bu konuya özel olarak üretilmiş cihazlarla yapılmaktadır. Seçilen kalıcı makyaj işlemine ve tekniğine göre kullanılacak olan yöntemler değişiklik gösterebiliyor ama genel olarak temelde, ince uçlu iğneler ile organik yapılı kalıcı makyaj boya pigmentleri deri altına enjekte edilerek yapılan bir işlemdir.
Kalıcı makyaj ve dövmenin farkına baktığımız zaman da, aslında paragrafın içerisinde söyledik. Dövme işlemlerinde boya, derinin çok alt tabakalarına enjekte ediliyor ama kalıcı makyaj uygulamaları için kullanılan boya pigmentleri derinin ilk alt tabakasına enjekte ediliyor. Örnek verecek olursak da, çok fazla kişi tarafından tercih edilen dudak renklendirme işlemlerinde boya pigmentleri, dudak derisinin 03-05 mm kadar altına enjekte edilmektedir. Daha birçok çeşidi ve örneği bulunan, zahmetsiz olup verimli sonuçlar veren kalıcı makyaj nerelere yapılır?
Makyaj, genel olarak yüz ve boyun bölgelerine uygulanabilen tekniklerden oluşmaktadır. Kalıcı makyaj uygulamaları genel olarak kalıcı makyaj stüdyolarında yapılmaktadır. Normal makyaj işlemlerinden farklı olduğu için özel odalarda yapılmaktadır.
Eyeliner göz üstüne uygulanan bir makyaj çeşididir ve kalıcı makyaj eyeliner ve dipliner olarak iki farklı teknik kullanılarak yapılmaktadır. Kalıcı eyeliner işlemleri sonrasında keskin hatlara sahip olan ve kusursuz bir çizgiye sahip olan, yüz ile bir bütün gibi duran eyeliner yapılmış olur. Kalıcı eyeliner uygulaması sonrasında 1,5 sene kadar her sabaha eyelinera sahip bir yüz ile uyanacaksınız. Kalıcı eyeliner yapımı genellikle yarım saat ile bir saat arasında sürmektedir. İşlem öncesinde istekler doğrultusunda hat ve kalınlık ayarlaması yapılan bir taslak çizgisi çizilir. Ardından kalıcılık etkisi yaratan organik boya pigmentleri özel kalıcı eyeliner kalemi ile çizilen taslak üzerinden geçilir. İşlem öncesinde çok hafif düzeyde bir anestezi uygulandığı için işlem sırasında herhangi bir acı hissedilmez. Kaliteli malzemeler
kullanılırsa eğer, işlem sonrasında herhangi bir morarma veya kaşıntı ile uğraşılmaz. Dipliner denilen işlemler daha ince hatlara sahip olan bir kalıcı göz makyajıdır.
Kalıcı makyaj denildiği zaman akla ilk gelenlerden birisidir aslında kalıcı kaş kontür işlemleri. Kalıcı kaş uygulamaları yapımında iki farklı yöntem bulunmakta ve iki yöntem arasında seçim yapılacağı zaman, tercihinizi genellikle kalıcı makyaj uzmanı ile birlikte veriyorsunuz. Çünkü doğru yönlendirmeleri yapabilecek olan ve bu alanda bilgilerin tamamına sahip kişi odur. Bu iki yöntem microblading ve mikropigmentasyon teknikleridir.
Kalıcı kaş makyaj uygulamaları için kullanılan ilk yöntem microblading yöntemidir. Bu işlemde özel bir kalem ile kaş hatlarına boya pigmenti yerleştirilir. Kalem denilen cihazın içinde küçük iğneler vardır ve bu kalem hem ten hem de kaş renginize uygun olarak seçilen renk pigmentlerinin deri altınıza yerleştirilmesini sağlar. Diğer teknik mikropigmentasyon işlemlerinde kalem yerine bu işleme özel kalemler kullanılır. Bu cihazlar ile hem dolgu işlemi hem de kıl tekniği işlemi uygulanabildiği için uzmanlar tarafından daha çok tercih ediliyor ve daha fazla alternatif sunulmasını sağlıyor. Kıl tekniği denilen işlemler ile de kalıcı kaş makyajı yani kaş kontür yapılabiliyor. Kalıcı kaş uygulamaları daha gerçekçi duruşu sağlıyor ve daha organik bir görüntü sağlıyor. 3 yıl kadar kalıcılık gösteren kaş kontür uygulamaları, tazelenmesi kolay olan bir işlemdir.
Son yıllarda çok gündemde olan kalıcı makyaj yöntemlerinden en çok tercih edileni kalıcı dudak makyajı yani dudak kontürüdür. Dudak kontür ve dudak renklendirme işlemleri farklı şekillerde yapılmaktadır.
Dudak kontürü, dudağın dış bölgesine yapılan kalıcı bir işlemdir. Dudak ile aynı renkte kalıcı bir çizgi çiziliyor ve bu işlemler ile dudaklar hem daha kalın hem de belirgin olmasını sağlıyor. Bu işlem sonucunda dudaklar daha doğal bir görüntüye sahip oluyor. Dudak renklendirme ise dudağın tamamına uygulanmaktadır. Dudak rengi ve ten rengi ile birebir renkte pigmentler kullanılır ve kalıcı bir ruj etkisi yaratır. Özel iğneler ile dudak alt tabakasına uygulanır ve istenilen her renkte bu işlemler yapılabilir. 2 sene kadar kalıcılığı vardır.
Kalıcı makyaj denildiği zaman dövme işlemlerinde olduğu gibi bir kalıcılık beklenmemelidir. Bu kalıcılık 1-3 sene kadar süren bir kalıcılık işlemleridir. Seçilen bölgeye göre değişiklik göstermektedir bu süre. Dövmede 6-7 kat deri altına işlemler yapılır ama kalıcı makyaj işlemlerinde ise bir kat alta yapılmaktadır. İşlemler sonrasında ise kızarma ve hafif kaşıntılar meydana gelir. Bu boya pigmentlerinin etkilerinden dolayıdır ama ilk 24 saat bu belirtiler normaldir. Ayrıca kalıcı makyaj işlemleri öncesinde uzmanlar ile yüz yüze görüşmekte fayda vardır. Hem yüz hatlarınız belirlenmiş olur hem de çizgiler için bir öngörü oluşur.
Fiyatlara buradan bakabilirsiniz: https://www.aylincetinkaya.com/fiyatlar