Migren çoğunlukla ataklar şeklinde gelen şiddetli baş ağrılarıdır. Migren nörolojik bir hastalıktır. Doktorlar migren hastalığının teşhisini herhangi bir görüntüleme cihazıyla koyamamaktadırlar. Migreni, hastaların şikayetlerini dinleyerek teşhis edebilirler. Migren 4 saat ile 72 saat arasında süren şiddetli baş ağrılarıdır.
Migren Belirtileri
- Migreni normla baş ağrılarından ayıran özellikler şunlardır;
- Ağrının çok şiddetli olması
- Bulantı hissi yaşatması
- Kusmayı tetiklemesi
- Sese ve ışığa duyarlılık
- Zonklayıcı ve kafanızda nabız atar hissi uyandıran baş ağrıları
Migren Nasıl Geçer?Tedavisi Nedir?
Üzülerek söylemek gerekirse migren hastalığının kesin bir çözümü bulunmamıştır. Migren hastalığında hastayı,o dönemde en kısa ve daha az ağrılı şekilde nasıl geçirebilir,onun bilgisini verebiliriz. Migren hastalığının tedavisinde kullanılan birçok ilaç mevcuttur. Bu ilaçları doktora danışarak alabilirsiniz. Migren tedavisinde asıl önemli olan migren ağrısının başlamadan önce alacağımız önlemler bu hastalığı daha kısa sürelerde atlatabilmemizi sağlar. Kesin bir tedavisi olmayan bu rahatsızlığın oluşmasını azaltmak için yediğimiz yiyeceklerden,psikolojik durumumuzdan,içtiğimiz içeceklerden herşeye önlemini almalıyız. Almanya çıkışlı bir tedavi yöntemi olan nöral terapi migrende etkin ve kalıcı tedavi sağladığı söylenmektedir.
Migren İlaçları
Migren tedavisinde kullanılan pek çok markanın bir sürü ilacı vardır. Tabi sizin için en uygun hangisinin olduğuna doktor kontrolünden sonra karar vermelisiniz. Biz size en çok tercih edilenlerden bazılarını söyleyeceğiz;
- Avmigran
- Cafergot
- Dopergin
- Gravis
- İmigran
- Maxalt
- Migrex
Bunlar migren hastalığının iyileşme sürecinde kullanılan belli başlı ilaçlardır.