– Mümkün olduğu kadar yakınlardaki restoranlarda yemek yiyin ve telefonla yemek siparişi vermekten kaçının.
– Yemek vakitlerinde ofis dışına çıkmanız zor ise, telefonda vereceğiniz yemek siparişinde yemeklerin yüksek yağ ve kalori içermemesine dikkat edin. Kepekli sandviç, ton balıklı salata, ızgara köfte salata, kepekli tost, ayran tarzında menüleri tercih edin. Pizza, hamburger tarzı yemekler, hem yüksek kalorilidir hem de öğleden sonra iş verimini düşürür.
– 10 – 15 dakikada bir omuz, kol ve bacaklarınızı kısa sürelerle hareket ettirin. Ofiste yapılabilecek egzersizleri öğrenip gün içerisinde birkaç kez uygulayın.
– Ofis ortamında insanlar çok miktarda çay ve kahve tüketir. Bunlardan mümkün olduğunca uzak durun ve bol bol su içmeye gayret edin. Su içmekten hoşlanmıyorsanız, bitki çaylarını da tercih edebilirsiniz. Stresi azalttığı için rezene ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için adaçayı, ıhlamur tercih nedeni olabilir.
– Çalışırken herhangi birşey gerekli olduğunda masadan kalkarak siz alın. İş arkadaşlarınızla iletişimi telefonla değil, yerinizden kalkarak siz yapın. Bu küçük hareketler bile gün içerisinde enerji harcamanızı sağlayacaktır.
– İş yerine gelip-giderken özel aracınızı değil, servisi kullanın. Mümkünse servisten bir iki durak önce inip evinize biraz yürüyerek gitmeye gayret edin.
– Çekmecenize kuru kayısı, incir, grisini, kepekli bisküvi, ceviz, fındık tarzı bozulmayan ve koku yapmayan gıdalar koyun. Bu tür yiyecekleri atıştırmak, açlık duygunuzu bastırmanıza yardımcı olacak ve bir sonraki öğünde fazla yemenizi engelleyecektir. Bu nedenle, bu tür besinleri 3-4 saatte bir atıştırın.
– Toplantı sırasında veya ofiste yiyecek bir şeyler yemeniz mümkün olmadığı zamanlarda ara öğün olarak tam sütten yapılmış kafeinsiz kahve tercih edin.
– Öğle yemeğinde karbonhidratlı, ağır gıdalar yerine hafif ve düşük kalorili yemekleri seçin. Özellikle salata ve protein içeren bir besin sizi uzun süre tok tutacak, atıştırmanızı engelleyecek ve öğleden sonra daha verimli çalışmanıza neden olacaktır.
– Öğle yemeğinde kan şekerini hızla yükselten glisemik indeksi yüksek gıdalardan uzak durun. Örneğin, makarna yerine bulgur pilavı, beyaz ekmek yerine kepek ekmek gibi tercihler yapın.
– Tatlı, özellikle de hamurlu tatlıları tüketmeyin. Tatlı yemek isterseniz 1-2 bisküvi veya meyve tarzı besinlerle tatlı isteğinizi geçiştirin.