Kıl kökü yada yağ bezi iltihaplanması sonucu oluşan sivilceler, sebum salgısının artması veya hormonal faktörlerden kaynaklı olabilmektedir. Ciltte bulunan kıl ve yağ kanallarının tıkanmasıyla siyah noktalar, siyah noktalar ise sivilce oluşumuna sebep olurlar.
Gözenekler tıkandığında genişlemeye başlar ve genişleyen gözeneklerin içine makyaj kalıntıları, toz, kir, ölü hücreler birikir. Tıkanan gözenek böylece büyüyüp şişer ve akne meydana getirir. Bir çok çeşidi bulunan sivilcelerin kırmızı küçük yapıda olanlarına papül, iltihaplanmış ve şişmiş halde olanlarına ise püstül adı verilir. Şişkin ve sert olan sivilcelere kistik akne adı verilir ve ağrı yapabilirler.
Sivilcelerin yüz, sırt ve göğüs bölgesinde daha sık rastlanmasının sebebi, bu bölgelerde yağ bezlerinin daha fazla olmasıdır. Ergenlik öncesinden 40’lı yaşlara kadar sivilce oluşumu görülebilir. Ergenlik döneminde ise androjen hormonunun yüksek salgılanmasından dolayı daha fazla sivilce oluşur.
Yüzünüzde, sırtınızda yada göğüs bölgenizdeki sivilceler nasıl geçer ve sivilce tedavisinde kullanılan doğal yöntemler, uzman tavsiyeler eşliğinde yazımızın devamında yer almaktadır.
Sivilceli kişiler yüzlerinin kirli olduğu yanılgısına sıkça kapılmaktadır. Ancak sivilceler deri altından canlanır ve sivilceler için yüzü gün içinde çok defa yıkamak sanılanın aksine daha fazla bakteri üremesine sebep olabilmektedir.
Cilt temizliğinde abartıya kaçmadan sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere gerçekleştirilmelidir.
Sivilceli ciltlere daha fazla hassas davranmak gerekmektedir.
Sivilcelerle oynamak ve patlatmak kendinize yapacağınız en büyük kötülüktür. Sivilceleri sıkmak veya kaşımak, cildinizde geri dönüşü olmayan izler bırakmaktadır. Patlatılan sivilce ile birlikte mikroplar cildin diğer bölgelerine de yayılabilmektedir.
Sivilceli ciltler temizlendikten sonra cilt gerildiği için gereğinden fazla nemlendirici emebilir. Bu sebeple cilt temizlendikten 15 dakika sonra nemlendirici sürülmelidir.
Sivilceler İçin Tonik Tarifi
Maden suyunun içine limon suyunu ekleyip karıştırın ve pamuk yardımıyla cildinize sürün. 4 dakika bekledikten sonra suyla yüzü yıkayabilirsiniz. Hergün düzenli kullanıldığında cilt lekelerinin azalmasında da etkilidir.
Sivilceleri Kurutan Maske Tarifi
Sirke, karbonat ve nişastayı karıştırıp krem kıvamına getirin. Karışımda köpük oluşumu sona erdiğinde sivilcelerinizin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü suyla yıkayıp temizleyin. Haftada 2 kere düzenli olarak bu tarifi uyguladığınızda sivilcelerinizde iyileşme görülecektir.
Cildinize özen göstererek sivilcelerden kurtuldunuz ancak lekelerden kurtulamadıysanız, sivilce izleri nasıl geçer sizler için güzellik uzmanlarından elde edilen bilgi ve tarifleri açıklıyoruz.
Sivilce İzleri İçin Salatalık Maskesi
Bıldırcın yumurtalarını kırın ve salatalığı robottan geçirip suyunu bıldırcın yumurtaları ile karıştırın. Elde etmiş olduğunuz maskeyi cildinize masaj yaparak yedirin ve 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Haftada 1 kere düzenli olarak uyguladığınızda sivilce izlerini ve ciltteki renk bozukluklarını giderecektir.
Yorumlar
denemeye değer bir tarif