Ağız kokusu özellikle sabah kalktığında çok daha yaygın iken, bazı durumlarda kişinin tüm gün mücadele etmek zorunda olduğu kötü koku olarak kalabilir. Kadınlar her zaman bakımlılığı ve temizliği ile ön planda iken, ağız kokusunu var olması ise elbette her kadını oldukça rahatsız edecektir.
Ağız kokusu neden oluşur?
Az su içmek
Gece yatmadan önce dişlerini fırçalamamak
Çok geç saate yemek yemek
Sabah kahvaltılarında baharatlı yiyecekler tüketmek
Düzenli diş bakımının yapılmaması
Düş çürükleri
Kullanılan ilaç ve türleri
Aşırı kilo alımları
Şeker hastalıkları
Böbrek yetmezliği
Metabolizma sorunlar
Akciğer rahatsızlıkları
Bu gibi durumlar ağız kokusunu meydana getirebilir. Ağız kokusu için ilk olarak neden ön plana çıkartılmalıdır. Üste taraflarda saydığımız ve kendinizin dikkat ederek yok edebileceği kokular ve alt kısımlarda yer alan sağlığınızın rahatsızlığı için meydana çıkan ağız kokularının tedavileri farklıdır. Dolayısı ile ağız kokunuzu nedenini bulmak tedavinizi daha kolaya getirecektir.
Peki ağız kokusuna ne iyi gelir? Ağız kokusunun yaşanmaması için nelere dikkat etmek gereklidir bir bakalım.
Eğer diş fırçalamak ev baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gibi nedenlerden dolayı ağzınız kokuyorsa bu konuda başarılı sonuç almanız çok kolay hale gelecektir. Bunun aksi olan şeker hastalıkları ya da diş çürükleri gibi sizin elinizde olmayan ağız kokuları içinse uzmanlardan yardım almalı ve tedavi altına alınarak ağız kokusundan kurtulmayı başarmaya çalışmalısınız.
Geçici ağız kokusu önleyicileri
Geçici bir süreç için ağzınızda koku var ise onları sakız çiğnenerek en aza indirebilirsiniz. Özellikle naneli ve mentollü sakızlar çiğnenebilir
Ağız spreyleri de yine ağız kokularını en aza indirmek için önerilmektedir.