12.7 C
İstanbul
Cuma, Aralık 1, 2023

Hatalı Diyetler Kilo Vermenizi Engelleyebilir

Diyet yaptığınız halde kilo veremiyor musunuz? Her şeyi denediniz ama bir türlü istediğiniz kadar zayıflayamadınız mı? Galiba yaptığı diyetten umduğu sonucu alamayan pek çok kadının derdini 2 soruyla özetledik. Diyetler beklediğiniz gibi sonuçlanmadıysa belki hata sizdedir. Belki de yanlış uygulamalar nedeniyle, diyet yaptığınızı sanarken boşu boşuna aç kaldınız. Diyet hataları nedeniyle kilo veremeyen ve emekleri boşa giden çok kişi var. İşte size en sık yapılan diyet hataları.

1- Kahvaltıyı geç yapıp öğün atlatmak

En sık yapılan diyet hatasıdır. Öğün atlattığınızda kan şekeriniz düşebilir. Bunu sürekli hale getirdiğinizde sonraki öğünde muhtemelen daha fazla besin tüketirsiniz. Ayrıca, metabolizmanız kendini koruma içgüdüsüyle yavaşlar ve yemek yemediğinizde enerji tüketimini azaltmaya başlar.

2- Bazı yiyecekleri hiç yememek

Bazı besinleri kendi kendinize yasak etmek de sık yapılan hatalardan biri. Unutmayın ki vücudunuzun her türlü gıdaya ve besine ihtiyacı bulunuyor. Eğer bazı şeyleri hiç yemezseniz bu ileride sizin bünyenizde dengesizliklere yol açabilir. Diyet yapmak kendinize ceza vermek değildir. Her şeyi yiyebilirsiniz ancak yeme miktarını ve yeme sıklığını dengeli ayarlamalısınız. Bazı besinleri hiç yememek sizi psikolojik olarak da umutsuzluğa düşürebilir unutmayın.

3- Bir haftada 5 kilo vermeliyim

Bir haftada 5 kilo vermek mümkün olabilir ancak kesinlikle sağlıklı bir yöntem değildir. Üstelik 5 kilo verdiğinizde acaba bu 5 kiloluk kayıbın vücudunuzun hangi bölgesinde yaşandığını biliyor musunuz? Diyet yapmak dengeli ve sağlıklı ve uzun vadeli bir şekilde kilo vermektir. Genel olarak en ideal olanı haftada yarım kilo ile bir buçuk kilo arasında zayıflamaktır. Ani kilo kayıplarıyla sağlığınızı riske atmayın.

4- Sadece bir kaç çeşitten oluşan mönüler

Tüm besinlerin dengeli tüketilmesi sağlık için gereklidir. Diğer türlü tek tip mönüleri ne kadar süreyle devam ettirebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Bir haftada 3 kilo verip bu kiloları bir süre sonra geri almak mantıklı mı?

5- Karbonhidratlarla proteini ayırmalıyım

Bilimsel anlamda baktığınızda, yeterli ve dengeli beslenme, tüm öğünlerde bütün besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarda almaktır. Yani mümkün olan tüm öğünlerde, karbonhidrat, protein, yağ, vitaminlar, mineraller, posa ve su gibi temel öğeler alınmalıdır.

6- Diyet yaparken aynı zamanda zayıflama ilacı kullanmak

Diyeti zayıflama ilaçlarıyla destekleme düşüncesi çok yanlıştır. Böyle bir düşünceniz varsa bunu önce doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktor uygun görürse ancak o zaman zayıflama ilacı kullanmalısınız. Rastgele kullanılan zayıflama ilaçları çok ciddi sağlık sorunları yaşamanıza neden olabilir.

7- Bitki çaylarını bol bol içmek

Her şeyin fazlası sağlığa zarar. Bazı bitkisel çaylar sağlık açısından çok yararlı olsa da, sürekli rahatsızlığı bulunan bazı kişilerde zarar verebilmektedir. Eğer kronik bir hastalığınız varsa bitki çayları tüketmeye başlamadan önce mutlaka doktorunuzdan bilgi almalısınız.

8- Çok fazla spor yapmak

Çok fazla spor yapmak önemli değildir. Önemli olan yağ yakmanıza yardımcı olacak sporları yapmaktır. Bazen spor yaptığınız halde kilo aldığınızı görmek sizi şaşırtabilir.

Son söz: Diyet yapmak bir süreçtir. Acele etmemeli ve zamana yayılmalı, diyet yaparken uygulanan beslenme şekli bir yaşam biçimine dönüştürülmelidir. Aksi takdirde sık sık çeşitli diyetleri denemek zorunda kalabilirsiniz.

Sude Seçkin
Sude Seçkinhttp://www.kadinim.net
Kadınım.Net Editörü

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Son Konular